Tweet: Ah Herra Eagleton, tapaamme jälleen


Nythän on niin, että “Terry-setänä” tunnetaan vähintään kaksi (2) Terry-setää. Toinen on sukunimeltään Pratchett. Hän kirjoittaa hupaisaa fantasiaa. Toinen on sukunimeltään Eagleton. Hänkin kirjoittaa hupaisaa fantasiaa.

Jotkut ehkä epäilevät edellistä lausuntoani, sillä yliopistopiireissä Terry-setä tunnetaan marxilaisen kirjallisuusteorian isänä. Tai vähintään kätilönä. Moniainen on se kirjallisuusopiskelija, joka on kahlannut läpi Terry-sedän teoksia kirjallisuusteorioista: eihän se ole teoristi eikä mikään, joka ei ole kirjoittanut niin kirjallisuuden historiaa kuin kirjallisuustulkintojen historiaa.

Vetoan kuitenkin Guardianin Eagletonin uusinta teosta ruotivan kirjallisuuskritiikin päähuolenaiheisiin: Eagleton paljastaa hyvän kirjallisuuden pääkriteerien sisältävän mm. totuudenmukaisuuden. Siis fiktiossa.

Sitähän minäkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *