Helsingin kirjamessut: Taidekirjoja…

…Ja kirjataidetta. Kirjamessutungoksessa (jota riitti koko viikonlopulle lähes 80 000 kävijän voimin) löysin itsestäni hetkittäin tarpeen hiljentyä (niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin). Taideosaston puolelta löysin niin kirjataidetta kuin taidekirjoja, joissa jatkui kirjaisa teema.

Luovaa kirjatuhoa

Yksikään taideteos ei ole hetkeen aiheuttanut yhtä repivän ristiriitaisia tuntemuksia kuin Katri Oikarisen kirjataulut. Siis todella oivaltava tapa antaa hylätyille teoksille uusi elämä – mutta näiden teosten tuotannossa on vahingoitettu kirjoja!

Shokeeraavaa, mutta ihanaa, mutta kamalaa, mutta hauskaa! Katri kertoi hankkivansa käyttämänsä kirjat Kierrätyskeskuksen ilmaishyllyistä (toisin sanoen, kirjat todella ovat hylättyjä). Kehykset on puolestaan reväisty navetan seinästä.

Huumorintajuinen taiteilijatar kertoo kirjoittavansa parhaillaan kirja-askartelukirjaa, jossa hän neuvoo lukijoitaan parhaan mahdollisen kirjatuhon aikaansaamisessa. Oikein! Mutta Väärin. Mutta Oikein! Itsellänikin on yksi hyllymetri vanhoja tietosanakirjoja, joiden on ollut tarkoitus aloittaa uusi elämänsä vaikka ja minä, mutta jotenkin niissä omissa kirjoissani tuntuu olevan sellainen mattoveistä torjuva voimakenttä, joka on estänyt asian viemisen ajatusta pidemmälle…

MUOKKAUS 31.10.2013: Katriin saa yhteyden meilitse katrioikarinen@yahoo.com.

Taidekirjoja puolestaan löysin valokuvaaja Jussi Tiaisen luotsaaman Parus Publishingin osastolta.

Itseäni ihastuttivat erityisesti Kerttu Horilan teoksista kertova taidekirja. En osaa taidespiikkiä, mutta ne näyttivät inhimillisyyttä inhimillisesti luotaavilta. Toinen erityisen hupaisa tuttavuus oli veteraaninäyttelijä Markku Huhtamon humoristisen naivistisista puuveistoksista koottu postikorttisarja, jossa erityisesti viehättivät sanaleikilliset dioraamat.

Oikein tuli Kirjamessujen taidepuolella (tunnetaan myös Art Forumina) käyskennellessä sellainen olo, että pitäisi taasjälleen ehtiessään vähän hyppästellä proosan ulkopuolelle näissä taideasioissa liikuskellessaan.

10 thoughts on “Helsingin kirjamessut: Taidekirjoja…

  1. Taika Post author

   Eikö vaan ole! Etenkin pidin niistä, joissa oli sellaista syliinkaatumisen jännitettä. Se kuvaa henkilökohtaista kirjallista elämääni niin monitasoisesti.

   Reply
 1. Kaisa

  Minäkin ihastelin messuilla noita kirjatauluja. Upeita! Sopisivat loistavasti kotiin taikka ihan äikän luokkaan.. 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *