Kirjaläppää: Salakari

Onko ihanampaa näkyä kuin keväinen auringonpaiste leikittelemässä loputtomien mahdollisuuksien, tuntemattomien maailmojen ja toteutumattomien kohtaloiden selkämyksillä? Kyllä ei ole.

Book* ©Taika DahlbomMutta liian tarkkaan ei pidä katsoa.

Jos nyt ei kuitenkaan malta olla katsomatta, voi distraktoida itsensä esimerkiksi kääntämällä selkänsä auringolle ja lehteilemällä nautinnollisesti jotain kirjaa. Vain erittäin epätodennäköisessä tilanteessa paluu alkuperäiseen ajatukseen onnistuu.

Henkilökohtaisesti tällainen harvinainen epäonnistuminen pääsi käymään viikonloppuna. Olen edelleen järkyttynyt, shokissa ja epäuskoinen tapahtuneen suhteen.

The End ©Taika DahlbomAnalysoin tapahtuneen syyksi lähenevän muuton, joka painaa alitajuntaa. Tyhjät lundiat painavat huomattavasti vähemmän kuin täydet. Fysiikan lakeja ei voi kiertää kirjaesineitä kantaessa, vaikka lukiessa voikin. Fakta.

Kevätsiivoukseen sisältyy tänä vuonna – tänä harvinaisena vuonna, jolloin kevätsiivous ylipäänsä tuntuu tapahtuvan – kirjojen poistamista kirjahyllyistäni, elämästäni, jopa eksistenssistä. Kolmisen hyllymetriä on toimitettu tovereille, kirjaston kierrätyskärryyn tai paperin- ja pahvinkeräykseen.

Naistenlehtien ja elämäntaidonlifehackerien lupaukset osoittautuivat tyhjiksi. Olo ei tunnu niinkään puhtaalta, pikemminkin vajaalta.

Lähettäkää suklaata. HeartBooks ©Taika Dahlbom

2 thoughts on “Kirjaläppää: Salakari

 1. tiinamaa

  Tuttu tunne! Jouduin pitkäaikaiseen evakkoon asunnostani ja samalla pakkaamaan lähes kaikki kirjani varastoon. Päätin samalla karsia kirjoista ainakin yhden pienen kirjahyllyllisen. Vaikka tiedänkin, että suurinta osaa tuskin olisin tullut uudelleen lukemaan ainakaan moneen kertaan, silti välillä (näin puolen vuodenkin päästä!) mietityttää, että tulikohan sit kuitenkaan valittua oikeat kirjat ja jos sitä olisi oikein ponnistanut, kai niitä kirjoja olisi vielä jonkin verran saanut mahdutettua johonkin koloon… Vaikka oikeasti olen varmasti tyytyväinen kun saan pian taas kaivaa lempikirjani ja asetella ne hyllyihin, joihin ne mahtuu ja joissa ne näyttävät hyvältä ainaisesti kaatuilevien kirjakasojen sijaan.

  Suklaata siinä karsimisprosessissa kyllä kului.

  Reply
  1. Taika Post author

   Oi kamalaa. Evakko ilman omia kirjoja. Tässä vaikeilussa on selkeästi taustalla joku Jokainen kirja on mahdollisuus -ajattelu. Vaikka siis oikeasti ei ole, mutta tavallaan kuitenkin on. Mutta oikeasti en taida enää koskea Websterin Rhyming Dictionaryyn, vaikka mikä olisi. Zombiehyökkäyksenkin varalta on tehokkaampia aseita.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *