#Lukumaraton: Lasten kaa

Klo 7:54: Alkuverrryttelyiksi Arto Salmisen Varasto. Ehdin sivulle 58 ennen kuin skidit heräsivät.

Klo 8:34: Ihan hyvin ehtii lukea pari sivua, kun lapset taistelevat vaatetta päälleen ja aamupala-aika se vasta otollinen aika onkin. Lukulistaa pitänee rukata just tällaisen episodimaisen kerronnan suuntaan…

Klo 9:00: Hanhiemon satuaarteesta vähän välipalalukemista. Klokkaan “Kolme pientä porsasta”, “Kolme karhua”, sekä “Kolme pukkia” (yht. 20 sivua). Mikähän tämä obsessio juuri kolmeen otukseen saduissa on?

Klo 11:21: Aamupäivän väsytysulkoilut suoritettu, Varasto edennyt sivulle 106. Ruokatauon paikka!

Klo 12:38: Varasto, done. Mielettömän hyvää työläiskirjallisuutta ja edelleen ehkä jopa kirjoitusajankohtaa ajankohtaisempaa yhteiskuntakritiikkiä. (167 s.) Ja päikkärisaduksi luettiin Lentsikat, 96 s.

Klo 12:46: Taidanpa arpoa seuraavaksi jonkun novellin. Vaikka amerikkalaista?

Klo 13:05: Tilanne vaatii nyt kuitenkin hieman brittiläistä komediaa.#lukumaratonKlo 21:56: Skidit nukahtaneet, maraton jatkukoon tositarkoituksella. Suklaa aiheutti närästystä, jatkan juustolla. Kuningatar ja minä jatkamme nyt sivulta 68.

Klo 22:48: Nyt kyä väsyttää. Voisin mennä hetkeksi nukkumaan ja herätä aikaisin? (s. 105)

Klo 8:00: The Queen and I oli hauska sellaisella perienglantilaisella kuivakalla, mutta pitkittyneeltä vitsiltä haiskahtavalla tavalla, sitä pitkittyneemmällä, mitä pidemmälle yö eteni. Klokkaan kuitenkin 239 sivua. Lisäbonuksena aamukuuden Chuggington-tarinakokoelman “Tunneliseikkailu”, à 25 sivua.

Loppuyhteenvetoa

Tosimaraton on aika lailla mahdoton lasten kanssa, mutta lastenkirjojen lukeminen paikkasi lopputulemaa jonkin verran. Yö olisi ollut helpompi – ja pidempi – jos luettavana olisi ollut joku juoneltaan vetävämpi kirja.

Klokkaan kuitenkin kaiken kaikkiaan 547 sivua.

Lukuisaa juhannusta kaikille!

 

19 thoughts on “#Lukumaraton: Lasten kaa

 1. Tintti

  Nostan hattua! Mulle ei tullut mieleenkään osallistua lasten kaa. Tai no kävi lastenkirjamaraton mielessä, mutta tänään tuleekin vieraita enkä taida koko porukalle lukea ääneen. :) Lukuiloa!

  Reply
 2. Elina

  Hyvin menee, Taika! Aloitan samantyylisen maratonin iltapäivällä. Tosin lapsille sopivat jo isompien kirjat ja pienin ottaa ehkä päikkärit. Tsemppiä!

  Reply
 3. Minna Vuo-Cho

  Hahaa, meillä onkin kuopus tänään vielä tarhassa – tosin pitää tehdä töitä vähän jossain välissä, mutta kuitenkin… Ilmoja tässä tuijotellaan. Minä voin tästä vielä päätyä Linnanmäen penkeille kirjan kanssa.

  Reply
 4. Maria/Sinisen linnan kirjasto

  Kuulostaa ihan mun normilukemiselta 😀 Eikä tää (mun osalta pian päättyvä) kesälukumaratonkaan siitä paljon poikennut, paitsi että mies vei illalla lapsia syntyäreille, kaupaan ja uimaan, niin että illalla oli hyvää lukurauhaa. Tsemppiä jatkoon, hyvin menee Taika!

  Reply
 5. Linnea

  Hyvä hyvä, peukkuja täältä! Luin ensin että Varasto on hyvää “tyttökirjallisuutta” ja hämmennyin hetkeksi. 😀

  Reply
  1. Taika Post author

   Kyllä ehdottomasti. Jos pitäisi tyypata “hyvä lukumaratonromaani”, niin Varasto ois just se. Mehukas.

   Reply
 6. Ulla

  Voin vain ihailla. Itse opettelen lukemaan paloissa, puolisoni on osannut tehdä sitä aina. Minä sain lukea omassa rauhassa, koiraa vietiin yhdessä ulos. Ja palvelu pelasi, lähinnä minua nolottaa. Tosin yö oli ajoittain ankea Mitfordin tyttöjen kanssa.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *