Tammen tuoreessa blogikirjassa virheellistä tietoa

Historioitsija Kaisa Kyläkosken havaitsemat virheet Miki Toikkasen ja Noora Kanasen Blog by the Book –teoksen (suom. esim. “Säännönmukaista bloggausta”) ovat johtaneet kustannusyhtiö Tammessa harvinaiseen oikaisumenettelyyn.

Kustantaja Tuija Nurmiranta kertoo, että kustantamossa käynnistyi eilen faktantarkistusprosessi, jonka seurauksena lakiasiantuntija kirjoitti tekijänoikeudellisia ja muita lakiasioita koskevat tekstit uudelleen. Tämä uusittu teksti painetaan korjausliuskoiksi (nk errata), joka laitetaan jokaisen varastokappaleen ja myymälöissä tällä hetkellä olevan teoksen väliin, lisätään sähkökirjoihin ja myös teoksen nettisivulle.

Koska teos on juuri julkaistu, erratan saavuttavuuden pitäisi olla hyvä. Missään nimessä ei tule noudattaa teoksen alkuperäisiä tekijänoikeus- ja muita lakiohjeita omassa verkkojulkaisussaan.

“On erittäin harvinaista, että teoksiin lisätään korjausliuskoja. Joskus näin on saattanut käydä esimerkiksi keittokirjoissa, jos ruokasienet ja myrkkysienet ovat sekoittuneet. Tällöin saatetaan myös koko teos vetää myynnistä.”

Tammi pahoittelee tapahtunutta ja kiittää tarkkasilmäisiä lukijoita ongelmien ripeästä esilletuonnista.

 

3 thoughts on “Tammen tuoreessa blogikirjassa virheellistä tietoa

  1. Pingback: Kirjaläppää: Suomen ensimmäinen kirjablogiplagiaatti | Kirjasfääri

    1. Taika Post author

      Joo, kyllä tämä varmasti kustantamossa tunnistettiin välittömästi, kun tieto levisi. Tiedottajalle kun asiasta soitin,niin hänellä meni noin 0.8 sekuntia tajuta mistä on kyse. :-)

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *