Kirjaläppää: Suuri Finlandia-ehdokasasettelupäivä

Finlandia-ehdokasasettelupäivä on yksi vuoden lempparipäivistäni. Itse asiassa paljon lempparimpi, kuin itse voittajan julkistuspäivä. Tämä päivä on nimittäin täynnä mahdollisuuksia.

Jury on lukenut satoja uutuusteoksia ja valinnut niistä kuusi. Kuusi kappaletta, vähintään jossain määrin yhtenäisillä kriteereillä. Onko komitean kirjamaku osunut yksiin oman kanssa?

Jos ei ole, alkaa hirveä kilpajuoksu kirjaston varausjärjestelmään kaikkien muiden kanssa, jotka eivät jaa juryn kirjamakua. Se on oikein viehättävä, paradoksaalisen introvertti yhteisöllinen kokemus. Eikö muka kukaan muu seuraa kun ehdokaskirjojen varausmäärät räjähtävät eksponentiaaliseen kasvuun?

Ehdokasasettelupäivä on täynnä mahdollisuuksia. Millä tahansa teoksella on kaikki mahdollisuudet voittaa. Debattia käydään puolesta tai vastaan, kauhistellaan, kehutaan ja ylipäänsä puhutaan.

Finlandia-palkinnon jako lopettaa kaiken jännityksen. Mitään erityisen yllättävää ei enää voi tapahtua, ellei ehdokas kieltäydy palkinnosta tai esiinny paheksuttavan skumppapäissään.

Finlandia-ehdokkaiden julkistus tänään klo 10.

3 thoughts on “Kirjaläppää: Suuri Finlandia-ehdokasasettelupäivä

 1. Amma

  Olen samaa mieltä! Onhan ehdokkaidenkin valinta harvojen käsissä, mutta kuitenkin, sitä vastaan voi argumentoida. Voittajan valinnan edessä on aseeton, sillä yksi ihminen on valinnut niistä kuudesta sen, josta tykkäsi eniten. Ei se aiheuta juuri olankohautusta kummempaa reaktiota ( paitsi tietysti, jos oma suosikki voittaa, never happened).

  Reply
 2. Linnea

  Ehdokasasettelupäivä ja siitä seuraava keskustelu on kyllä mainiota seurattavaa! Ja ne varausjonot.. Mulla on kaksi ehdokasta kotona (lukematta), pitää noita muita vielä miettiä vaikkei niitä kirjastosta saisikaan kuin vasta ensi kesänä. 😉

  Reply
  1. Taika Post author

   Olen luotettavilta tahoilta kuullut, että Finlandia-ehdokkaan tai voittajan voi saada melko vähällä mankumisella joululahjaksi.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *