Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä, biodiversiteettiotos

Kerta kiellon päälle! “Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä” on nyt myös avoin FB-tapahtuma, jota voi seurata kuka tahansa. Itse tällä kertaa liikenteessä Linnean innoittamalla biodiversiteettilinjalla.

Sami Lopakka: Mars31.12.2014 - 1-3

Onko elämää, vai eikö ole? Lopakan hienosyinen runoelma kartoittaa tuntemattomia elämänmuotoja lähellämme.

Antti Arnkil: Lantaesseet31.12.2014 - 1-4

Lantaesseet pureutuvat syvälle pillerinpyörittäjien sielunelämään ja yhteiskuntaan. Teos tuo kirjalliseen vuoteemme tuoksahduksen etelän eksotiikkaa.

Ellery Queen: Salaperäiset varikset31.12.2014 - 1-5

Maailmankuulu ornitologi ei pelkää tarttua haasteisiin. Tällä kertaa hän on tarttunut tuohon linnustomme salaperäisistä salaperäisimpään, varikseen. Seikkaperäinen tietoteos esittää variksen kaikilta puoliltaan ja sisältää myös 16 värivalokuvaa, jotka kirjailija on itse henkensä uhalla näpsäissyt vaativissa olosuhteissa.

Kalala31.12.2014 - 1-6

Suomen kansalliseepos, josta on sittemmin hakenut innoitusta kauhukirjailija H. P. Lovecraft. Lovecraftia on kritisoitu kalalaisen mythoksen tahallisesta väärinymmärtämisestä ja yksinkertaistamisesta epäeuklidisen matematiikan avulla.

Stieg Larsson: Yö joka ei tule31.12.2014 - 1-7

Tämä jännäri aloitti 2000-luvun alussa skandinaavisen kirjallisuuden vampyyrinoirbuumin. Fysiikan ja kirjallisuuden lait haastavassa romaanissa on erityisen erikoista, että teoksessa on pääosassa nuori nainen, joka pelastaa itse itsensä epäkuollutta elämää suuremmilta vastuksilta.

Mircea Eliade: Kuisen alun myytti31.12.2014 - 1-8

Kuunatsit, tuo viimevuosien vitsauksemme, ovat viimein sallineet antropologien laskeutumisen heimonsa keskuuteen. Eliaden uutuusteos paljastaa ensikäden tietoa salatun ja salailevan rodun tavoista ja uskomuksista.

Jussi Valtonen: Heeiii kevät31.12.2014 - 1-9

Finlandiapalkittu Valtonen herättelee lukijoitaan talviunilta. “Kevät tulee, oletko valmis!”

 

7 thoughts on “Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä, biodiversiteettiotos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *