Kirjaläppää: Hanki oma kohu jo tänään!

Eikö alkanut kirjallisuuskohu somessa heti kun olin päivän poissa netistä? Kyllä alkoi.

Niin no, onhan se neljäskin...

Tiivistelmä

Kustantamo S. ilmoitti fasistina tunnetun kirjailija H:n kirjan julkaisusta. Esseekokoelma käsittelee kulahtaneita, ihan tymiä ajatuksia, joista ovat kiinnostuneita lähinnä lukijat, jotka ovat jo samaa mieltä. Somejulkisuudessa ihmeteltiin kustannuspäätöstä.

Kustantamo S. vastasi antavansa kaikkien kukkien kukkia, sivistyksen nimeen.

Kirjailija H. puolestaan vastasi julkisella uhriutumisella. Somessa tapahtuvat sensuuripyrkimykset pöyristyttivät sananvapautensa puolesta taistelevaa esseistiä.

Johtopäätökset

Esseistiä ei haittaa laisinkaan, että sensuuria voi harjoittaa ainoastaan valtion valtuuttamana toimiva taho (joka ei tässä tapauksessa ole ollut lainkaan kiinnostunut), sillä sensuuri on sana, jota viskellään nykysomessa sinne sun tänne riippumatta sen merkityksestä. Koska se takapotkaisee viskojan välittömästi näennäiseen marttyyripositioon, josta on sitten hyvä harjoittaa lisää pöyristynyttä uhrispiikkiä, ja näin harjoittaa omaa brändityötään alakynnen sankarina. Mutta miksi kirjailija haluaisi alakynnen sankariksi?

No siksi, kun se on helppo, halpa ja nopea tapa nousta framille nykyisessä henkilöityneessä kirjailijajulkisuudessa. Jos teoksen sisältö ei riitä nostamaan teosta esiin eikä markkinointibudjettiakaan ole, näppärä pöhäyttää kohun vaikka tyhjästä. Lisää vain tarina.

Zan Zig, mainosjuliste, 1899 (Library of Congress LC-USZC4-13969)

2 thoughts on “Kirjaläppää: Hanki oma kohu jo tänään!

 1. justpassingby

  “Fastistina tunnettu”? No tuskinpa nyt ihan. Luepa joku hänen tekstinsä.

  “Tymiä, kulahtaneita ajatuksia”? Kirjaa ei ole julkaistu, hyvä että tiedät, mitä se sisältää. Ja että suunnattu niille, joita ennestään jo kiinnostaa? Niin kai, eikö suurin osa kirjallisuudesta ole sellaista. Hännikäistähän on nyt syytetty PROPAGOIMISESTA tai agitoimisesta, eikö se tarkoittaisi juuri sitä, että hän pyrkisi käännyttämään ihmisiä johonkin oletettuun kauhistuttavaan mielipiteeseensä. Koittakaa päättää nyt!

  Tuomitset ihmisiä ja alat haukkua sitä tahoa, mikä tässä kärsii. Uhriutumista? Voi herran jestas sentään, jos ihmiset oikein vaatimalla vaativat että joku tietty kustantamo lopettaa yhden kirjailijan julkaisemisen, niin kai siinä uhriksi joutuu. Eipä uskoisi, että vuonna 2015 järjestetään tällaisia ajojahteja. Joten blogin kirjoittajalle sellaiset terveiset tähän samaan soppaan osallistumisesta, että häpeä.

  Ihmisten typeryys ei lakkaa ihmetyttämästä…

  Reply
  1. Taika Post author

   Kirjailija on julkaissut teoksensa ensimmäisen luvun internetissä, tästä päättelin hänen kaipaavan julkisuuteen teoksensa kanssa. Uhriutumisen päättelin hänen julkaiseman tiedotteensa perusteella. Viimeisestä lauseestasi olen täysin samaa mieltä. Sinänsä kolumnini kärkevin piikki osunee tämän hetken kirjallisuusjulkisuuteen.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *