Kirjaläppää: Hevonpaskabingo lukijoille

Joskus sitä teosta lukiessaan tulee ajatelleeksi, että miksi? Miksi? Miksi, oi kirjailijani, tässä tällä kertaa kävi näin? Miksi, oi miksi, kirjastoni, tässä kävi nyt näin? Miksi, kirjahyllyni, tässä kävi jälleen kerran näin?

© Taika Dahlbom, Kirjasfääri

© Taika Dahlbom, Kirjasfääri

Perinteisesti hevonpaskabingon voittaja saa huutaa bingon saatuaan isoon ääneen “HEVONPASKAA”! Kirjasfääri suosittaa, että bingon osuttua kohdalle huutaa lukija kuitenkin “HEVONKUKKUA!”, koska pidämme yllä tiettyä, vaikkakin valheellista, sivistyksen pintasilausta täällä lukemisharrastuksessa. Jos nyt kuitenkin haluatte huutaa “HEVONPASKAA”, niin mieluiten vulkaaniksi, quenyaksi tai muulla sivistyskielellä.

Quenyaksi “HEVONPASKAA!” on “ROKMUK!”

5 thoughts on “Kirjaläppää: Hevonpaskabingo lukijoille

 1. Tuija / Pikkurilli

  Jos laajennat hevospaskabingoasi, mielestäni siihen voisi lisätä kohdan “kirjan takakannen teksti on harhaanjohtava” tai “kirjan kansikuva ei sovi kirjan tyyliin ja sisältöön”.

  Ainakin minulle tulee yhä edelleen posttraumaattinen stressireaktio, kun muistelen Pirjo Hassisen romaanin “Rouva” harhaanjohtavaa takakansitekstiä, minkä seurauksena lukukokemukseni oli pelkkää scheisenderia 😉

  Reply
  1. Taika Post author

   Oi kyllä joo. Musta tuntuu, että näitä voisi tehdä vaikka kokonaisen sarjan, ja kirjankansille vielä omansa. “Kansi on mintunvihreä”, “Kannessa on irtonaisia naisenjäseniä”, “Stock photo”, “kirjailijan nimi on isommalla kuin kirjan nimi”, “Takakansiteksti hukkuu kuvan värimaailmaan”…

   Reply
   1. Mikko

    “Afrikkaan edes etäisesti liittyvän kirjan kannessa on akasia”.

   2. Taika Post author

    Kyllä. Se on akaasioiden maanosa. Vähän samalla tavalla, kuin Eurooppa on irtileikattujen naistenosien maanosa.

 2. Pingback: Kirjaläppää: Kaikki rakastavat kustannustoimittajaa | Kirjasfääri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *