Worldcon Helsinkiin2017 (Nyt se on virallista)

Worldcon2017 titleJuuri tulleen virallisen tiedon mukaan Helsinki voitti oikeuden järjestää maailman scifistien yhteistoimintaleirin Worldconin vuonna 2017 (Kirjasfääri uutisoi tästä klo 10.05, YLE klo 12.01 ja Helsingin Sanomat 12.17).

–Fiilis on aika mieletön. Ei pelkästään se, että voitettiin, mutta niin selvillä numeroilla. Fandom selvästi haluaa Suomeen!, komiteassa vaikuttanut sf-fani Hanna Hakkarainen kuvaa tunnelmia Spokanesta heti ääntenlaskennan jälkeen.

Helsinkiin2017 -hanke voitti 52% äänivyöryllä ensimmäisellä äänestyskierroksella. Yleensä äänestyskierroksia joudutaan järjestämään useampia. Uudelle äänestyskierrokselle mennään, mikäli mikään ehdokkaista ei saavuta yli 50% äänistä ensimmäisellä kierroksella.

Helsingin hakemusta luotsasi Suomen fandomista tuttu conitea. Sen puheenjohtajana toimi Eemeli Aro (pj). Muita jäseniä olivat Jukka Halme, Crystal Huff, Michael Lee ja Karo Leikomaa sekä joukko faneja ympäri maailmaa.

Ehdokkuusponnistelut aloitettiin vuonna 2013, kun Helsinki hävisi Spokanelle vuoden 2015 Worldconin. Viimeisen kahden vuoden aikana conitea on matkustanut maailman scificoneissa puhumassa Helsingin puolesta yhdessä vapaaehtoisten ja tunnettujen scifi- ja fantasiakirjailijoiden kanssa. Eturintamassa on ollut erityisesti George R. R. Martin. Kunniavieraaksi Helsinkiin 2017 tulevat John-Henri Holmberg, Nalo Hopkinson, Johanna Sinisalo, Claire Wendling ja Walter Jon Williams.

Suomalaista Worldconia lähtee toteuttamaan pj-kolmikko Saija Aro, Jukka Halme ja Crystal Huff. Worldcon laitetaan tapahtumaan pitkälti vapaaehtoisvoimin.

Jos haluat osallistua Helsingin Worldconin tekemiseen, tai muuten vain seurata Worldcon-valmisteluiden etenemistä, laita kirjanmerkkeihisi jo tässä vaiheessa tapahtuman kotisivu osoitteessa www.worldcon.fi, jonne alkaa tulla tietoa heti kun järjestäjät ehtivät toipua Spokanen conista). Sitä ennen tuoreimmat kuulumiset löytää varmimmin Helsinki in 2017 -Facebook-sivulta.

One thought on “Worldcon Helsinkiin2017 (Nyt se on virallista)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *