Kirjabloggaajien joulukalenteri, luukku 17

meme books meemi kirjat joululahja

Edward Burne-Jones: The Beguiling of Merlin (1872-1877)

Itsehän en tietysti ole koskaan antanut kirjaa toiselle ajatellen, että lainaan tämän heti kun silmä välttää. Enpä. Etenkään näin ei koskaan ole käynyt Tulen ja jään laulujen kanssa. Todellakaan ole. Mutta siltä varalta, että joku epäilee joulupukin mahdollisesti unohtaneen kelkasta jonkin hyvän teoksen vinkkaan, että juuri nyt on oikea aika kiinnittää toivomuslista joulupukille tyyliin puolison kotiavaimiin, äidin Facebook-seinälle tai jääkaapin oveen. Kyllä voi ihan hyvin, ne pari ensimmäistä listaa menevät harjoittelun piikkiin.

Iloisenkirjavaa joulua kaikille!

Eilisen luukun löydät täältä Saran P.S. Rakastan kirjoja -blogista ja huominen luukku aukeaa Ullan luetut kirjat -blogissa. Koko joulukalenteri löytyy Hyönteisdokumentista.

10 thoughts on “Kirjabloggaajien joulukalenteri, luukku 17

 1. Ulla

  Pitänee tulostaa tuo ja kiinnittää jääkaappiin. Odininlapsen annan rehellisin mielin eli olen lukenut.

  Reply
 2. hdcanis

  Mun täytyy kyllä myöntää että kun olen antanut kirjalahjoja niin en välttämättä lue niitä itse. Joitain olen selaillut (en tosin myöskään ole paljoa kirjalahjoja antanut…)

  Reply
  1. Taika Post author

   En mäkään välttämättä lue. Mutta silloin on kyseessä lahjan saajalle erityisesti valitut teokset, joilla ei ole mitään tekemistä minun kirjamakuni kanssa.

   Reply
   1. hdcanis

    Jesh, kirjat joita annan lahjaksi tapaavat olla kyllä juuri näitä täsmennettyjä valintoja (ja saattavat olla löydetty antikvariaatista siinä missä uutenakin ostettuja)

   2. Taika Post author

    Mä yritän kans pistää kuulolle aina kun joku lähtee muistelemaan jotain vanhaa suosikkia, jos siitä on olemassa vähän täsmällisempää muistikuvaa kuin “sininen kansi, luin sen ehkä -80-luvulla.” Jostain syystä ihmiset suhtautuvat kauhean hyvin vanhoihin kirjoihin lahjoina.

  1. Taika Post author

   Kyllähän sen listan täytyy sellainen olla, että joulupukki sen varmasti huomaa ja saa selvän tekstistä. Esimerkiksi a3-koon neonkeltainen pahvi on toiminut mielestäni varsin hyvin tähän tarkoitukseen.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *