#lukumaraton @ 17 tunnin kohdalla

Kirjabloggaajat viettävät tänään lukumaratonia. Mikä ihana tekosyy lukea mahdollisimman paljon yhden vuorokauden aikana.

Aloitin oman lukumaratonini eilen klo 16 pintaan ennenkuulumattomasti tietokirjalla. Janne Kivivuoren tietokirja käsittelee lyhyissä luvuissa tiedon historiaa ja asemaa yhteiskunnassa. Miksi erilaisia sepitteitä voidaan hyväksyä yhteiskunnallisesti hyödyllisenä tietona, mutta esimerkiksi tieteellistä tietoa huonona juttuna yhteiskunnan takia?

Kiinnostus kirjaan lähti siitä, kun Timo Soini totesi, ettei vaalikampanjassa esitettyjen väitteiden totuudellisuus ole puolueen tai sen jäsenten asia selvittää, vaan toimittajien. Vuosituhannen alussa painettu teos ei kuitenkaan ihan sellaiseen konkretiaan yllä, että siinä selvitettäisiin poliittisen sepittelyn historiaa tai merkityksiä. Ehkä sellaista oli vaikea kuvitella vielä 20 vuotta sitten. Klokkaan tästä 197 sivua.

Kuvankaappaus 2016-7-10 kello 9.12.27 AM

Lukumaratonia jatkoin nuorten aikuisten chick litillä. Olin lukenut jo 131 sivua Julie Murphyn teoksesta Dumplin ennen maratonia. Teos kertoo teinimissikisajärjestäjän tyttärestä, joka ei sovi teinimissikisamuottiin. Vai sopiiko? Onko vika muotissa vai tytössä, ja mitä sille voi tehdä? Romaani kuvaa hyvin vartalonkuvan vaikutusta elämään ja unelmiin ja lähestyy aihetta mukavalla etelävaltiolaisella klangilla. Klokkaan 200 sivua.

Kuvankaappaus 2016-7-10 kello 9.12.54 AM

Kolmanneksi luin Jane Austenin pienoisromaanin Lady Susan e-kirjana. Lady Susan on ehtaa Austenia, mutta sen päähenkilö ehdottomasti yksi kirjallisuushistorian törkeimmistä naispahiksista. Teosta ei ole suomennettu, ehkäpä siksi, että se on pienoisromaani ja lisäksi kirjeromaani. Espoo Cinén päätöselokuvana nähdään tästä teoksesta tehty komedia, joka toivottavasti vauhdittaa myös teoksen suosiota – jopa suomennosta… Klokkaan tästä 80 sivua (arvio, tehty Doverin pokkaripainoksen perusteella).

Kuvankaappaus 2016-7-10 kello 9.13.15 AM

LISÄYS 24 h kohdalla:

Lukumaratonin lopettelin Miina Supisen Mantelimaahan. Nyt kun jouluun on alle puoli vuotta, alkavat nämä joulusta kertovat teokset olla ajankohtaisia. Klokkaan tästä mustan huumorin uniikista ja glitteröidystä piparipossusta 317 sivua.
Kuvankaappaus 2016-7-10 kello 3.08.57 PM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *