Kirjaläppää: Jos rekrytointikonsultti etsisi romaanipäähenkilöä, se kuulostaisi tältä

Louis Janmot (1814-1892): Cauchemar

Louis Janmot (1814-1892): Cauchemar

Mitä jos kirjailijat palkkaisivat rekrytointikonsultin etsimään myyvää päähenkilöä?

“Lifestyle-gurun paikka auki visionäärisessä sarjayrityksessä. Olimme edelläkävijä jo viime vuosituhannella, ja brändimme vetovoima on vain kasvanut. Etsimämme henkilö on rakastettava, tunteidensa ja ulkoisten vaatimusten ristiaallokossa elävä, ehdottoman samastuttava neiti-ihminen. Kasvathan kanssamme parikymppisestä aikuiseksi naiseksi.”

“Eläkevirka nyt! Kaupunki etsii rehtiä ja ongelmanratkaisukykyistä muutosjohtajagurua. Selviydyt sujuvasti niin organisaation johdosta ja kehittämisestä kuin katutason sidosryhmätoiminnastakin. Vastuullasi on myös monikulttuurinen rekrytointidraivimme. Tehtävästä ei voi kieltäytyä ja se osoitetaan loppuiäksi.”

“Asiakkaamme etsii: kypsään ikään ehtinyttä kriisiajan agenttia nollatuntisopimuksella. Liikut luontevasti kaikkien yhteiskuntaryhmien jäsenten joukossa tuomatta itseäsi liikaa esille. Olet kuin käänteinen Marianne-karkki: pinnalta sulavan empaattinen, mutta sisältä piinkova analyytikko. Viihdythän päivystysvuorojen välissä maaseudun rauhassa kotoisten askareiden ja puutarhanhoidon parissa. ”

“Haemme kompaktia ja seikkailuhenkistä tiiminjohtajatähteä johtamaan 14-henkistä monikansallista tiimiä. Tarjoamme mahdollisuutta ylittää itsensä ja alittaa Sumuvuoret. Tehtävä on määräaikainen, palkkiona yksi sormus.”

“Haluatko unelmakesäduunin? Haluatko sapattivapaan tylsästä arjesta, irtioton arkisista ympyröistä ja rutkasti unohtumattomia kokemuksia? Vastaa viidentoista minuutin kuluessa, tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Tarjoamme koulutuksen työtehtäviin. Oma pyyhe mukaan.”

Tuleeko mieleen lisää hyviä rekrytointi-ilmoituksia?

Näiden rekrytointi-ilmoitusten perusteella löydettiin tietysti Bridget Jones, Kapteeni Sam Vimes, Jane Marple, Bilbo Reppuli ja Arthur Dent.

2 thoughts on “Kirjaläppää: Jos rekrytointikonsultti etsisi romaanipäähenkilöä, se kuulostaisi tältä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *