Kirjaläppää: Kirjamessut tulossa, miten valmistautua?

Vuoden 2014 kirjamessuilla talitintti piti Kirjamessujen pressihuonetta panttivankinaan.

Vuoden 2014 kirjamessuilla talitintti piti Kirjamessujen pressihuonetta panttivankinaan.

Blogin arkisto paljastaa, että olen kirjoitellut Helsingin ja Turun kirjamessuista vuodesta 2011 lähtien, eli blogin alkuvuodesta lähtien. Joskus olen tunnelmoinut, joskus antanut hyviä neuvoja, kuten vuoden 2013 postauksessa, jossa pidin olennaisimpina neuvoina näitä:

1. Tutustu ohjelmaan etukäteen. Tee vaikka suunnitelmia, mutta valitse korkeintaan kolme (3) puheohjelmaa per päivä, jotka on pakko päästä katsomaan. Muuten tulee kiire, eikä riittävästi tilaa sivupolkuhairahduksille. (Ohjelmalehden e-versio täältä.)

2. Ota mukaan reppu tai muu kätevä ja kestävä kirjankantokassi. Muuten alkaa harmittaa viimeistään iltapäivästä.

3. Mukaan kannattaa varata vesipullo, ohjelmalehtinen ja/tai kartta, sekä käteistä, niin hyväntuulisena ja budjetissa pysyminen on helpompaa.

Yllättävän päteviä ovat ne neuvot edelleen. Hyvät kengät ovat jääneet listaamatta, ehkä siksi etten muutenkaan käytä huonoja kenkiä…

Mitä uutta?

Tänä vuonna olen karsinut kaikki pakolliset hommat minimiin – ja yrittänyt kertoa itselleni, että muukin messuosallistuminen on täysin vapaaehtoista, eikä lainkaan pakollista. Jotenkin sitä vain on silti sellainen tunne kuin menettäisi jotain, jos ei ole messuilla pitkiä päiviä poukkoilemassa messulavalta toiselle – ja antikvariaattiosaston kautta tietysti vähintään kolme kertaa päivässä.

(Miten tämä antikvariaattiosaston raivokas kyttääminen sopii yhteen kirjojen marittamisen kanssa – no comments.)

Uutta tällä kertaa on:

  1. Kirjakyttäyslista

Marituksen iloatuottavassa hengessä aion kytätä vain tiettyjä kirjoja, en kaikkia maailman kirjoja. Kyttäyslistalla on muun muassa taloustieteen perusteoksia (kyllä vaan onkin, tämä on minusta kiinnostavaa juuri nyt), kirjoittamisoppaita (ammatillisista syistä) ja Mika Waltarin Gabriel, tule takaisin.

2. Kaveriaika

Ihan tahallaan olen jättänyt ohjelmanseuraus- ja bloggaajanurkkapäivystysten välille runsaasti aikaa, jolloin hengata lukevien ja kirjoittavien kavereiden kanssa. Kun me nyt kerran kaikki ollaan siellä messuilla, eikä muuten juuri ehdi näkemään. Ympäristökin on inspiroiva.

3. Värityskirjabongaus

Olen löytänyt lapsen innoittamana tällaisen uuden äiti-lapsiharrastuksen, mutta olen myös erittäin kranttu värittäjä. Toistaiseksi paras (ja ainoa) värityskirjani on tämä Gummeruksen versio aiheesta. Kyllä, siinä lukee Mindfullness kannessa, mutta ihan oikeasti se on täysin värityskelpoinen. Yritän messuilta bongata toisen.

(Koska ensimmäisen värityskirjan hankintaa varten selasin kaikki paikallisen Suomalaisen kirjakaupan kolmisenkymmentä eri aikuisten värityskirjaa, oletan että tähän projektiin saa helposti uppoamaan tunnin tai pari.)

Helsingin Kirjamessut alkavat torstaina 27.10. 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Helsingin Kirjamessujen kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *