Kirjasfääristä

Kuvankaappaus 2014-2-16 kello 1.24.28 PMKirjasfääri on yleissävyltään humoristinen yleiskirjablogi. Se sisältää kirja-arvioita ja Kirjaläppää -nimisen kolumnin kirjamaailman uutisista ja ilmiöistä.

Kirjasfäärissä liihottelee  journalistiopiskelija ja kotikoomikko Taika Dahlbom.

Kirjat ovat minulle iloinen asia, parhaimmillaan viihdyttävää taidetta tai oivaltavaa viihdettä. Vaikka haaveilen vielä joskus lukevani James Joycen Ulysseksen loppuun saakka, nautiskelen enimmäkseen humoristista realismia, spekulatiivista fiktiota, maagista realismia, uuskummaa, chick litiä ja epämoderneja klassikoita, sekä lasten kanssa lastenkirjoja.

Tällä hetkellä olen vakituisena avustajana Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksessa ja teen säännöllisesti ihan tavallisia työvuoroja monimediatoimittajana eli yleisuutisointia Iltalehteen.

Olen aiemmin avustanut säännöllisesti Kultakuume-radio-ohjelmaa (YLE Radio 1) ja Nuoren Voiman liiton Nuori Voima– ja Kritiikki-julkaisuja, sekä Haaga-Helian Tuima-verkkomediaa sekä H2-aikakauslehteä.

Minuun voi olla yhteydessä:

Blogi ei sisällä kaupallisia linkkejä, enkä saa kirjoituksista palkkioita. Kustantajilta ilmaiseksi saadut arvostelukappaleet on merkitty “arvostelukappale” -tägillä, korruptiokekkereistä raportoidaan ja sponsori-, mainos- ja kaupalliset diilit merkitään asianmukaisesti, vähintään selkeäsanaisella maininnalla tekstissä.

3 thoughts on “Kirjasfääristä

 1. Mari Kuosmanen

  Mua huvittaa kovin toi sun oma määritelmä itsestäsi keski-ikäisenä: mitkä assosiaatiot ja kuitenkin: ikä on korvien välissä. Kun tapasin sinut, niin olisin arvioinut sut minua nuoremmaksi 😀

  Reply
 2. Ulla Nissi

  Keski-ikä on venyvä. Itse tunsin olevani nuori, juuri lapsenkirjoista päässyt, kun eräs oppilaani esitelmässään sanoi varoittamatta, että “keski-ikäinen kirjailija…”, ja tuo mainittu kirjailija oli 27 v. Itse olin silloin 28 v. Järkytyin, enkä enää saanut mielikuvaa omasta nuoruudestani takaisin, vaan vaivuin keski-ikäisyyteen, ja siinä luulen olevani edelleen, paitsi että peili väittää vanhuuden lähestyvän kovaa vauhtia. Kannattaa olla nuori ainakin nelikymppiseksi.

  Reply
  1. Taika Post author

   Mä taidan kuulua siihen jengiin, joka rupesi häpeilemättä keski-ikäiseksi jo kapaloissa. 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *